6 populære seværdigheder i Danmark

Vil du gerne ud at opleve Danmark? Vi har et fantastisk land, men det er faktisk nogle gange at vi selv glemmer, hvor dejligt Danmark faktisk er. Vi har derfor her samlet de 6 bedste seværdigheder i Danmark, så du kan komme ud og opleve det skønne land, vi alle sammen lever i.

Nyhavn

Nyhavn er Danmarks hyggeligste og mest besøgte turistattraktion. Det er især på grund af de historiske omgivelser, de skønne restauranter og de gamle skibe. Her er der noget for enhver smag, lige fra traditionel dansk mad til internationale specialiteter – og der er hygge året rundt. Det er også muligt at nyde Nyhavn fra en kanalrundfart, hvis man også gerne vil opleve mere af København.

Tivoli

Tivoli er et rent overflødighedshorn af oplevelser, lige fra de vilde forlystelser til gode middage og store koncerter. Det er simpelthen et must for alle, der besøger København. Her er der virkelig noget for enhver smag. Haven er smukkere end nogen anden forlystelsespark med eksotisk arkitektur, historiske bygninger og frodige haver. Tivoli har åbent året rundt – så du kan både nye det på en smuk sommerdag, til Halloween med hekse, græskar og lanterner og til jul med et magisk julelandskab og -marked.

Den Gamle By

Den Gamle By er et statsanerkendt, landsdækkende kulturhistorisk specialmuseum. Her kan du tage på en tidsrejse med hele familien. Du kan f.eks. besøge 1970’erne i en bydel med gader, lejligheder, butikker. Baggårde og værksteder fra dengang. Du kan også tage tilbage til 1920’erne, hvor du kan besøge en isenkramforretning, en boghandel, et posthus og flere boliger fra før 30’ernes krise. I løbet af året er der også flere temadage, koncerter, aktiviteter for børn og særudstillinger.

Legoland Billund

Legoland er nok Danmarks mest kendte og elskede forlystelse blandt børnefamilier og børn i alle aldre. Her finder du masser af action, fart og sjov for hele familien. Du kan f.eks. få den ultimative oplevelse i rutsjebanerne Flying Eagle, Dragen og X-treme Racers, udfordre ninjaerne i Ninjagos The Ride, blive skræmt fra vid og sans i Ghost – The Haunted House eller udforske Legoland fra Legotop. Her er der virkelig noget for enhver smag.

Rømø

Vestkysten er noget af det mest værdifulde vi har – og her er det især Rømø, der tiltrækker gæster år efter år. Her kan du opleve den berømte Lakolk Strand eller den aktive Sønderstrand. Du kan også tage på østerstur få hundrede meter ude på vadefladen i østersbankerne – eller du kan opleve militære øvelser i det nordlige Rømø ved Juvre Sand. Der er mange forskellige oplevelser, der bare venter på dig på Rømø – og på resten af vestkysten.

Rosenborg Slot

Rosenborg Slot blev opført af Christian 4. for 400 år siden uden for det gamle København, og det blev meget hurtigt til Kongens foretrukne opholdssted. I dag står flere rum stadig som på Christian 4.s tid. Her kan du opleve fortidens pomp og pragt i form af tidligere konger og dronningers kunstskatte og andre overdådige ejendele, f.eks. Riddersalen med tronstolene, der vogtes af tre løver samt skatkammeret og dets kronjuveler og kongekroner, der funkler om kap.

Vil du gerne opleve én eller flere oplevelser? Så anbefaler vi at du lejer en bus. Det er simpelthen så meget nemmere at komme rundt i Danmark med en privat chauffør – og så er buskørsel også generelt bedre for miljøet, især hvis du skal have hele familien eller vennegruppen med på oplevelse.

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *