Danmarks jul: Fra flæskesteg til nisse.

Danmarks jul: Fra flæskesteg til nisse.

Julen i Danmark er en af de mest hyggelige og traditionsrige julefeiringer, man kan opleve. Danmark er et af de få lande, der stadig holder fast i de gamle juletraditioner.

Det hele begynder allerede den første weekend i december, hvor mange danskere sætter deres juletræ op. Derefter er der ikke meget tid til at slappe af, for så er det ellers bare med at gå i gang med at pynte op til jul. På gaderne sættes der store julelys op, og i mange af de store byer kan man opleve julemarked, hvor man kan købe alt fra lækre julefrokoster til julepynt og julesager.

1. december starter vi med at åbne chokoladejulekalender og så er julen rigtig i gang.

Selvfølgelig er der også masser af julemad at nyde i Danmark. De fleste danskere spiser en and på juleaften, og ofte er der i december, fællesspisning på arbejdspladser og i skoler. På julemenuen står der ofte sild, laks, æblekage og ofte også kalkun. Og så selvfølgelig masser af juleøl og jule snaps.

Det er også en tradition at se et juleklip på tv eller i biografen i julen. De fleste danskere har en favorit julefilm, og der er mange at vælge imellem. Nogle af de mest populære film og julekalender er ‘Nissebanden i Grønland’, ‘Julemandens datter’ og ‘Julefrokosten’ (Både den nye og den gamle.).

Juleaften er også en tid, hvor mange danskere går i kirke. Selvom man ikke selv er troende, er det stadig en hyggelig tradition at følge. Og så er det jo også en god mulighed for at høre julesalmerne.

I Danmark er det også tradition at give gaver til hinanden på juleaften. De fleste danskere pakker gaverne ind, og ofte er det børnene, der får flest gaver. Men det er jo også hyggeligt at give en gave til sin partner eller vennerne.

Hvornår begynder julen i Danmark?

Julen begynder den første søndag i advent. Advent er den første fase af julen, og det er typisk den fase, hvor folk begynder at forberede sig på julen. I advent begynder mange danskere også at spise julemad og drikke juleøl.

Det er dog en helt anden sag, hvis du spørger butikkerne. De mener åbenbart, at julen starter i oktober eller måske allerede i september.

Hvad er en juleaften?
Juleaften er den aften, hvor man fejrer jul. Juleaften er den 24. december, og det er typisk den aften, hvor man spiser julemad, som f.eks. and eller flæskesteg. Juleaften er også den aften, hvor man udveksler gaver.

Hvad er 1. juledag? 1. Juledag er den 25. december, og det er typisk den dag, hvor man spiser julemad/julefrokost og drikker juleøl og evt. en lille snaps til silden.

Hvad er anden juledag? Anden juledag er den 26. december.

De fleste dansker har forskellige traditioner Juleaften, 1. juledag og 2. juledag og sådan skal det være, da julen er traditionernes tid.

Glædelig jul.

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *