Det skal du tænke over, inden du køber en familiehund

At få en hund, er ikke altid lige nemt. Der er utrolig mange ting, som man skal tage højde for. Hvis det er første gang, at ens familie overhovedet skal have en hund, så er der nok også flere ting at tage højde for, end man egentlig skulle tro i første omgang.

Men en hund er menneskets bedste ven, så hvis man sørger for at bruge noget tid på at undersøge og forberede inden man egentlig får sin nye familiehund, så er man tættere på et velopdragent og sødt medlem af familien. 

Find den rigtige hunderace

Der findes utrolig mange hunderacer rundt omkring i verden. Det smukke ved hunderacer er, at de giver hunden hver deres personlighed og egenskaber. Ligesom alle mennesker ikke er ens, så er alle hunde det heller ikke.

Hunde kan være forskellige på mange punkter, og selvom ikke alle hunde indenfor den samme race behøver være ens, så er eksempelvis behovet for aktivering noget, som kan være forskelligt racerne imellem.

En af de mest populære familiehunde i Danmark er en Cocker Spaniel. Det er fordi, at hunden er meget kærlig og tolerant, men også andre gode egenskaber – læs mere her. Så hvis man er lidt i tvivl om, hvilken hunderace der kunne passe til din børnefamilie, så kunne en Cocker Spaniel være et godt bud.

Lav plads i kalenderen

Man kan ikke bare købe en hund og så forvente, at den bare selv finder ud af det hele. Specielt ikke når man har med hvalpe at gøre. Når hunde kommer ind i en familie, så kræver det nemlig rigtig meget træning. Flere tager også til hundetræning, når de får en hvalp, fordi de gerne vil have trænet hunden til at blive et godt medlem af familien.

Derfor skal man sørge for, at man har plads i kalenderen til en hund. Hvis man køber en hvalp, så kan det betyde, at man skal ud mange gange og lufte den. Eller man skal til hundetræning, hvis det er det, som man vælger. Men det betyder også, at der er mange ting, som man ikke længere kan gøre.

Hvis man har været vant til at tage på længere rejser eller ofte tager på weekendtur, så skal man nu tænke over, at man har et familiemedlem, som ikke kan blive hjemme selv så længe.

Giv hunden plads i hjemme

De fleste hunde har en kurv i deres hjem, og det er meget vigtigt, at man giver hunden et frirum i hjemmet. Næsten dens eget værelse. Fordi ligesom mennesker kan have brug for at gå for sig selv, så kan hunde det også.

Det er derfor ikke lige meget, hvilken kurv hunden får, og hvor den er placeret. Hunden skal nemlig føle sig godt tilpas på det sted, hvor kurven står. Det er her, hvor hunden kan gå hen for at vise, at nu skal den have en pause. Den har jo ikke mulighed for at sige det til sine ejere.

 

 

 

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *