Drømmer du om et Colgate-smil?

Et godt smil kan åbne døre. Faktisk i sådan en grad, at smilet ofte er omtalt som vores sociale visitkort. Derfor kan det også være vigtigt for mange, at de har et imødekommende smil – og ikke tænder, som de er nødt til at skjule bag en lukket facade, som desværre kan opfattes som alt fra at være uinteresseret eller arrogant.

Det er derfor værd at passe godt på sine tænder, hvis man er et socialt væsen og elsker at smile. Og selv hvis man ikke er verdens mest udadvendte type, så er det stadig vigtigt med sunde tænder, fordi det spiller en vigtig rolle for dit helbred.

Sådan kan du holde dine tænder sunde

De fleste af os har en rigtig fin idé omkring, hvordan vi holder vores tænder sunde. Men for en god ordens skyld, kan det være værd at genopfriske.

For det første forudsætter sunde tænder, at de bliver rengjort og passet ordentligt. Hvis ikke, så får mad og bakterier lov til at holde en fest i munden, hvor der på den baggrund kan opstå problemer med caries (huller i tænderne) eller komme andre skader på tænderne – f.eks. fra syre, tandsten eller misfarvninger.

For at passe godt på dine tænder, skal du i bund og grund blot gøre følgende:

  • Børst dine tænder grundigt hver morgen og aften. Du skal altid børste i minimum 2 minutter, når du børster tænder for at være sikker på, at du får renset dem tilstrækkeligt. Det er desuden værd at nævne, at du skal bruge en tandpasta, som indeholder fluor. Dette middel er beskyttende, hvorfor tænderne har gavn af det.
  • Når du har børstet tænderne, så slut gerne af med at bruge tandtråd, så du får renset det mellemrum, som din tandbørste ikke kan nå ind til. Brug gerne tandtråden hver aften, så dagens skidt kommer væk.
  • Vær opmærksom på, at du ikke har et for stort forbrug af sukker og søde sager.
  • Drop tobakken. Det er den sikre vej til problemer i munden og misfarvning af tænderne.

 

Husker du disse simple råd, og overholder du dine besøg hos tandlægen, har du gode forudsætninger for at bevare et flot smil. Du kan bestille tid til tandlægen på https://www.nord-smil.dk/ – her finder du klinikker over hele landet.

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *