Find ud af hvad 5G er, og hvordan du kan få glæde af det

5G er en berygtet størrelse. Allerede længe inden, det nye mobile netværk begyndte at blive rullet ud forskellige steder i verden, fik det meget omtale – blandt andet på grund af den enormt høje hastighed, netværket blev berygtet at have. Og nu er de danske teleselskaber begyndt at rulle netværket ud. Men det er endnu ikke alle, der kan få glæde af det superhurtige nye netværk. Læs mere om, hvad 5G er, og hvordan du kan få glæde af det nedenfor.

Hvad er 5G?

5G er det nyeste skud på stammen inden for mobilt netværk. Det mobile netværk, som for mange lige nu hedder 4G, og som tidligere hed 3G er det, der gør, at vi kan gå på internettet med vores smartphones eller visse tablets, selvom vi ikke er koblet på en wifi-forbindelse.

5G netværket har været meget omtalt, selv lang tid inden netværket begyndte at blive rullet ud forskellige steder i verden. Det blev fra starten annonceret, at det nye netværk skulle være lynende hurtigt, og nu hvor 5G netværket så småt er rullet ud, er der da også rapporteringer om, at det nye netværk er både 20, 40 og sågar 65 gange hurtigere, end 4G netværket.

Hvem kan bruge 5G?

Mange danske teleselskaber begyndte at rulle 5G ud i Danmark i anden halvdel af 2020. Telmore 5G vil efter teleselskabets eget udsagn være rullet ud over 90 procent af landet inden udgangen af året. Derfor er der nu gode muligheder for, at de fleste har adgang til 5G netværket, der hvor de bor. Men selvom du måske bor et sted, hvor 5G fungerer i fuldt flor, så er det ikke sikkert, at du uden videre kan begynde at bruge netværket. For mange vedkommende er det nemlig især på vores smartphone, at vi bruger det mobile netværk, og det er endnu ikke alle smartphones, som er såkaldt 5G-ready – altså som kan bruge 5G. Har du ikke en smartphone, der kan det, og vil du gerne have glæde af 5G-netværkets hurtige hastighed, skal du altså først investere i en ny telefon. De fleste nyere smartphone-modeller kan dog bruges med 5G.

Få mere af vide om 5G i dit lokalområde

Er du i tvivl om, hvorvidt 5G netværket er rullet ud i dit område, er der flere ting, du kan gøre for at finde ud af det. Dels kan du finde et dækningskort for de forskellige teleudbydere, hvor du kan se, hvilke områder i landet, der er dækket. Du kan også vælge at følge med i de lokale nyheder i dit område. Netop fordi 5G har været så omtalt en størrelse, er der god chance for, at de lokale medier kunne finde på at rapportere det, når 5G rulles ud i dit område. Du kan eksempelvis finde Aalborgnyheder lige nu på nettet, ligesom du kan finde mange andre lokalmedier, der rapporterer om alt det nære på nettet. På den måde kan du altid holde dig opdateret.

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *