Hundetegn hos hunde: Hvad siger loven?

Hundemærker på hunde: hvad er lovligt, og hvad er ikke lovligt. Hundeejere skal være opmærksomme på lovgivningen om hundetegn i deres område, samt hvilke oplysninger der skal og ikke skal stå på et hundetegn. Dyreverdenen sælger mange forskellige typer hundetegn, både online eller i en af vores otte butikker i hele Danmark! – Hundemærker skal opfylde visse krav.

Hvad er kravene?

Hundemærket skal være en ubrydelig metalplade, som ikke let kan fjernes fra halsbåndet eller selen, og hvorpå du har skrevet dit telefonnummer med blæk. Størrelsen af et hundemærke afhænger af, om det er til store hunde (op til 30 kg) eller små hunde (30 kg og meget mere). 

Desuden er der krav om, at du skal skrive dit navn og din adresse på den ene side af mærket. Det er altså ejers navn og adresse, som skal stå på hundetegnet. Mange tror, og gør det stadig, skriver navnet på hunden på skiltet. Men her skal man huske på, at det ikke er et navneskilt, men et lovpraktisk hundetegn, på hvem der ejer hunden, hvis den uheldigvis skulle løbe væk, eller blive stjålet.

Man fraråder faktisk, at man skriver hundens navn på skiltet. Grunden til det er, at hvis hunden bliver stjålet, hvilket desværre ofte sker i Danmark, så kan tyven få en hurtigere og bedre relation til hunden, ved at kende dens navn.

En anden god ide, er, at man skriver sit telefonnummer på. Vi har stort set alle mobiltelefoner i dag, og hvis hunden løber væk, og en anden finder den, så kan man hurtigt ringe til ejeren, og fortælle, hvor hunden kan afhentes. På den måde, behøver den person, som finder hunden, ikke at bruge unødvendig meget tid på, at transportere/aflevere den på adressen, som står i hundetegnet.

Loven siger også, at fra hunden er 4 måneder gammel, skal hunden bære hundetegn på sig. 

Køb billige hundetegn på Dyreverdenen, hvor du kan finde et hav af forskellige former, farver og størrelser af hundetegn. 

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *