Hvorfor bør alkoholforgiftning undgås?

Hvorfor bør alkoholforgiftning undgås?

Vidste du, at alkoholforgiftning dræber 6 mennesker om dagen i USA? Det svarer til over 2.000 mennesker om året. I Danmark er tallene for alkoholforgiftning heldigvis ikke helt så voldsomme. Men alkoholforgiftning er stadig farligt og bør undgås.

I dette blogindlæg vil vi diskutere farerne ved alkoholforgiftning, og hvorfor det er så vigtigt at undgå det. Vi vil også give nogle tips til, hvordan du kan være sikker, når du drikker.

 

Hvad er alkoholforgiftning og hvorfor er det farligt?

Så hvorfor er alkoholforgiftning så farligt? Der er flere grunde. For det første er alkohol et depressivt middel. Det betyder, at det bremser kroppens funktioner. Det gælder bl.a. din vejrtrækning og hjertefrekvens. Når kroppens funktioner bliver langsommere, kan det føre til alvorlige problemer – som f.eks. koma eller endog døden.

 

En anden grund til, at alkoholforgiftning er så farlig, er, at den kan forårsage dehydrering. Alkohol forhindrer din krop i at producere urin, hvilket betyder, at du mister væske, som du har brug for at holde dig hydreret. Dehydrering kan forårsage alle mulige problemer, herunder organskader og krampeanfald.

 

En tredje grund er at alkoholforgiftning kan også føre til hypotermi. Dette sker, når din kropstemperatur falder for lavt. Hypotermi kan være meget farligt, og kan endda føre til døden.

 

Selv om at ovenstående er vigtige grunde til at alkoholforgiftning bør undgås, så har vi alligevel gemt de to vigtigste grunde til sidst.

 

Opkast og uheld

Det som lyder de mest simple grunde til at undgå alkoholforgiftning er desværre også to grunde der er almindelige og meget farlige.

 

Opkastning, det er ikke ualmindeligt at kaste op ved en alkoholforgiftning, desværre opleves det oftere end mange tror at en person kvæles i sit eget opkast. Det kan være meget farlig at kaste op i søvne og det sker desværre ofte ved en alkoholforgiftning.

 

Ulykker. Du har sikkert set overskrifterne far tid til anden hvor familie eller politiet leder efter en forsvunden person. Efter nogen tids søgen findes personen druknet i havnen efter en bytur.

Der er desværre mange tilfælde af personer der ikke kom sikkert hjem fra en bytur på grund af alkoholforgiftning. Personder der er druknet, gået ud foran en bil eller bus, faldet i søvn på togskinner også videre. Ofte ulykker der skyldes en alkoholforgiftning.

 

Hvordan kan du så undgå alkoholforgiftning

Så nu hvor du ved, hvorfor alkoholforgiftning er så farligt, hvad kan du så gøre for at undgå det? For det første skal du sørge for, at du drikker med måde. Det betyder, at kvinder ikke må drikke mere end én drink i timen, og mænd ikke mere end to drinks i timen. Hvis du begynder at føle dig beruset, skal du stoppe med at drikke og skifte til vand eller en anden alkoholfri drik.

For det andet er det en god ide at du ikke drikke på tom mave. Hvis du spiser mad, er det med til at bremse optagelsen af alkohol i dit system.

Endelig skal du være opmærksom på dine omgivelser og på, hvem du drikker sammen med. Sørg for, at du befinder dig et sikkert sted, hvor du kan få hjælp, hvis det er nødvendigt. Og hvis du ser en anden person, der måske er blevet alkoholforgiftet, skal du ikke tøve med at ringe efter hjælp.

Ved at følge disse enkle råd kan du hjælpe med at undgå farerne ved alkoholforgiftning. Men husk, at den bedste måde at være sikker på er at drikke med måde og være opmærksom på dine omgivelser. Hvis du eller en du kender, har et problem med at drikke, er der hjælp at hente. Ring til alkohollinjen på telefon 70205501 og få hjælp. Telefonerne besvares syv dage om ugen.

På hjemmesiden alkoholbehandlinger.dk kan du læse meget mere om alkoholforgiftning i denne artikel Hvad er alkoholforgiftning?

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *