Kom godt i gang med træningen – Tips til begyndere

Er du ny til træning? Har du haft lyst til at komme i form, men har ikke haft tid eller energi til det? Her er nogle gode råd til begyndere. Først og fremmest skal du sørge for, at dit hjem er et sikkert sted at træne og har plads nok til udstyr som vægte og yogamåtter. Læg derefter en træningsrutine ud, og start på dag et med et let 15 minutters gang. Fortsæt med denne rutine, indtil du føler dig sikker på at gå videre til andre øvelser som jogging eller vægtløftning.

Husk, at varme op!

Mange, der er nybegyndere, har tendens til at melde sig ind i fitnesscenteret, og så på dag 1, så går de all-in på alle maskiner, og tager alt for meget vægt. Det er her vigtigt, at man sørger for at varme godt op, inden man går i gang med andre maskiner. Hvis man ikke går varmet op inden, er der større risiko for at få skader. For at varme op, så er det en god ting at gå en tur på løbebåndet i rask tempo.

Planlæg din næste træning

For at få mere motion ind i dit liv, så kan det være, at der er et stramt skema, som skal holdes. Men der skal altid være plads til træning i skemaet. Det kan være før arbejde eller lige efter arbejde, eller måske i din frokostpause på arbejdet, hvis der er et træningscenter til rådighed der.

For at få mere motion i din hverdag, så planlæg dine træninger ind i din kalender, og ikke omvendt!

Hold din træning ved lige

Det vigtigste, som også er det sværeste for mange, er, at holde sin træning ved lige. Der kan være nok så meget blod på tanden, de første par gange, men pludselig vil der opstå en naturlig barriere, hvor det kan være svært at få lokket sig selv ned i træningscenteret. For mange synes, at det er kedeligt, og der skal virkelig meget til, før man kan orker at holde fast i gejsten.

Her skal du tænke på, at det kommer i perioder, og din glæde for træning vil komme igen. Du skal bare holde ud, om du så rykker din træning hjem engang i mellem, så er det dét, du gør. – Det vigtigste er, at du får trænet.

Sørg for, at du har det rette udstyr

Det rette udstyr gælder både dit tøj, dine sko, og dine træningsredskaber. Mange kan godt få et selvtillidsboost, ved at købe træningstøj og træningsudstyr, som du iøvrigt kan læse mere om på Topsund. Så er det en vigtig faktor, at du investerer dig i noget træningstøj og udstyr, som du kan lide. Det er en god måde, at belønne sig selv på, samtidig med, at det booster ens selvtillid og lyst til at træne.

Træn med en makker

Hvis du har utroligt svært ved at komme ud ad døren, så arranger dine træninger med en makker. Det kan være en god ven, din kæreste, eller måske en god veninde. Ved at gøre jer til træningspartnere, så vil det også give en forpligtelse, i og med, at man SKAL ud ad døren, fordi man har en aftale. Og så kan man også gøre træningen mere sjov, når først man er igang.

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *