Legetøj fra 00’erne vs. 20’erne

Legetøj er ikke bare legetøj længere. Det udvikler sig lynhurtigt og skal hele tiden konkurrere med videospil og tablets. Men kan du huske, hvilket legetøj der var mest populært i 00’erne? Og hvordan ser det populære legetøj ud nu? Her er mere om det.

Jojo’s eller Magnatiles?

Jojo’s var farverige og sjove små figurer, som blev konkurreret med ved at kaste dem hen mod muren. De var en kæmpe dille i hele landet, og kunne med sikkerhed findes i alle skolegårde. I dag vil flere børn sikkert kigge en ekstra gang på dig, hvis du spørger om i skal kaste med dem. Til gengæld vil de stensikkert være skarpe til at bygge næsten alt i Magnatiles. De er lige så farverige som Jojo’s, men er magnetiske plader, som du kan bygge næsten hvad som helst med. Deres kantede former gør dem perfekte til lege med i timevis, og er endda gode til udvikle og bruge den matematiske forståelse.

Tamagotchi eller syngende dukker?

Tamagotchi var uden tvivl en landeplage i starten dette årtusinde. De små håndholdte, digitale kæledyr var i alles lommer, og bippede konstant efter mad så din lille virtuelle kat eller hund overlevede. I dag er legetøj knapt så krævende, men ikke desto mindre underholdende og aktive. Disneys syngende dukker lukker dig helt ind i deres univers, og lader dig opsluge, præcis som med de gamle tamagotchier. Her kan man endda også vælge nogle af de populære figurer som Ariel fra den lille havfrue eller en favoritfigur Frozen universet.

Fra Furby til LOL Surprise
Med Furby havde man et af de første interaktive legetøj. Furby kunne tale og bevæge både øjne og mund. Men kunne den så egentlig mere end det? Der er vist ingen tvivl om, at nutidens børn har mere at vælge imellem. I dag er det LOL Surprise der hitter. Dukkerne kan ikke ses inden de købes, og allerede ved udpakningen får du altså en del af oplevelsen og legen. Dukkerne kommer med alt det udstyr det kan tænkes at have, og med ekstra glimmer og dimser dertil. Der er nok til mere end et par minutters leg, og sjovere i længden end med Furby.

Bratz og Disney Frost legetøj

I 00’erne var det Bratz dukken der den sejeste dukke du kunne eje. I dag har Disney Frost legetøj helt klart overtaget pladsen som de mest populære legedukker, og Anna og Elsa figurerne har taget hele verden med storm. Der findes ikke et barn i da,g der ikke kender de to stærke kvindelige figurer fra det populære Frozen univers.

Pokémon

Engang nød vi at spille det populære spil på vores farveløse Game Boy eller med de oprindelige kort. Siden da er der kommet tilføjelser til de 151 originale Pokémons, og børn i dag har hele 898 Pokémons at vælge i mellem, og i både bamser og figurer, der nu supplerer både kort og spil. Pokémon er mindst lige så populært hos børn og unge, som det var for over 20 år siden.

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *