Plant frugttræer og lav dine egne desserter

Der er mange gode grunde til at plante frugttræer: de pynter i haven, det er hyggeligt at have muligheden for at gå ud og plukke friske snacks om sommeren, og du har mulighed for at lave de lækreste desserter.

Du kan for eksempel plante æble- og kirsebærtræer, som du kan læse mere om her.

Æbletræer

Æblehøsten kan bruges til mange forskellige ting. At have æbler tilgængelige i haven er et godt supplement til en sund livsstil, og det er skønt at have dem lettilgængelige i haven. Derudover kan de bruges i forskellige retter og desserter.

Æbler kan for eksempel bruges i forskellige salater. De kan også bruges i den traditionelle æblekage dessert sammen med makroner og fløde. Man går heller aldrig galt i byen med en helt simpel æblegrød, som både kan være en dessert til weekenden og i hverdagen.

Der findes mange forskellige sorter, og det skal du være opmærksom på, når du køber dit æbletræ. Guldborg æbler kunne være et godt bud på en sort at plante i haven. Sorten giver saftige æbler med en sød/syrlig smag, som kan bruges både i salater og desserter.

Æbletræer skal beskæres ind imellem for at give flere frugter, men man må ikke gøre det for ofte. Det er en god idé at læse mere om beskæring, inden du planter et æbletræ.

Kirsebærtræer

Et kirsebærtræ er uden tvivl en god idé at investere i, hvis man er til friske bær. Kirsebær er lækre som en snack, og det er endnu bedre, når du har mulighed for at plukke dem i din egen have.

Kirsebær kan også bruges i forskellige desserter – for eksempel i en kirsebærtrifli. Denne dessert med syltede kirsebær, makroner og fløde på toppen er et hit hos de fleste. Det er en lækker og frisk dessert, som også ser rigtig flot ud, når man serverer den.

Kirsebærtræer er lidt mindre hårdføre end æbletræer, så her skal du være opmærksom på at plante en sort, der kan klare vind og vejr, hvor du bor. Bor du for eksempel et sted, hvor det blæser meget, bør du vælge en af de mere robuste sorter. Kirsebærtræer skal helst plantes til efteråret, og ligesom æbletræerne, skal de også beskæres jævnligt, men ikke oftere, end når det er absolut nødvendigt.

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *