Ravjagt – den sociale sport

En aktivitet for alle i familien

Med vores lange kyststrækninger og det faktum, at man aldrig er mere end to timer fra kysten, så er ravjagten da også en oplagt mulighed, hvor end du er bosat i landet. Det er en aktivitet, der taler til både børn og voksne. Og det er måske en af grunden til, at den er blevet så populær, som den er. En legende og spændende måde at bruge tid i naturen, hvor man kan

Ravjagt kan nemlig gøres til en rigtig eventyrlig oplevelse, hvis man involverer børnene i det. Man kan gøre jagten til en eventyrlig leg eller en konkurrence. De voksne kan formentlig også hygge sig med at gå på opdagelse på stranden, da der jo også er en værdi i ravstykkerne. På den måde er ravjagt som aktivitet god til at forene voksne, børn og barnlige sjæle.

Ravjagt i mørket

Gå på opdagelse i mørket med en ravlygte lang de danske kyster i håbet om at finde ægte rav. Ravjagt er en spændende og anderledes aktivitet hele familien vil elske og især børnene vil syntes det er sjovt da det jo er en form for skattejagt. Her kan du læse dig til, hvilken ravlygte du bør tage med dig ud i ravjagtens mørke. 
Når du skal vælge ravlygte, er det vigtigt at tænke på, om du på din ravjagt vil gå i vand – og i så fald: hvor dybt vandet er. Her skal du kigge på den såkaldte keglestyrke. Keglestyrke er styrken af ravlygtens lys. På en skala fra 1 til 10, hvoraf 10 er kraftigst, skal du alt efter vandets dybde vælge en ravlygte med en kegle styrke, der passer. Jo dybere vandet er, des højere skal keglestyrken være. Du bør derfor være opmærksom på hvor du ønsker at bruge din ravlygte, da det ikke er uden betydning i forhold til hvilken type du skal vælge.
Man kan som udgangspunkt tage på ravjagt alle tider døgnet, men det er dog om aftenen og natten, altså ved mørkets frembrud, at det er lettest at få øje på ravstykkerne. Det skyldes, at man med en ravlygte med ultraviolet lys kan lyse ravet op. I modsætning til i dagslys, hvor der er masser af farver og former, der springer i øjnene, så kan mørket blive lettere at navigere i med en ravlygte.

Husk ravbriller

Du skal aldrig lyse på andre da det er yderst generende og generelt kan man sige at en Ravlygte altid skal pege mod jorden når den er tændt. Der sker dog ikke noget hvis du kommer til kortvarigt at lyse på dig selv men du vil de næste minutter have svært ved at orientere dig i mørket. Det er vigtigt at især børn får fortalt dette da de mange gange bruger Ravlygterne som ‘lys sværd’ og det er ikke en korrekt måde at bruge lygterne på – heller ikke selvom det er børne eller begynder Ravlygter. Du kan med fordel bruge Ravbriller så bliver du ikke generet af lyset fra Ravlygten hvis du kommer til at lyse op mod dit hoved samt hvis andre på stranden skulle pege på dig med deres Ravlygte. 

 

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *