Trænger vinduerne til en kærlig hånd?

Vinduespudsning er en af de pligter, der ofte bliver udskudt – indtil det er for sent. Vinduer bliver beskidte af mange forskellige årsager: vejret, kæledyr, børn og bare det almindelige daglige liv. Og når de ikke er rene, kan de lukke snavs, støv og endda fugt ind, hvilket kan skade dine vinduesrammer og indvendige vægge.

Derfor er det vigtigt

At pudse sine vinduer regelmæssigt, er vigtigt af flere årsager. Dine vinduer vil ikke kun se bedre ud, men de vil også være mere energieffektive og hjælpe med at holde dit hjem køligere om sommeren og varmere om vinteren. Det er også vigtigt, at pudse dem regelmæssigt, da det vil spare dig tid i det lange løb. Snavs og kalk ophober sig på ruden, og det vil blot lægge sig i lag. Det vil sige, at hvis du kun pudser vinduer 1-2 gange om året, så bliver dine ruder ikke rene af første omgang. Der skal være omgange til, for at komme til bunds i snavset.

Det skal du bruge for at pudse dine vinduer

At pudse vinduer kræver noget værktøj. Jo bedre værktøjet er, jo bedre vil resultatet blive. Du skal bruge:

  • En balje eller en spand
  • Vandbladning af vand og opvaskemiddel, eventuel lidt eddike
  • En indvasker eller en svamp
  • En skraber af god kvalitet
  • Tørre klude der ikke fnugger

Forberedelser

Rengøring af vinduer er lidt ligesom at male – du skal forberede overfladen først. Start med at børste så meget snavs og skidt som muligt af vinduesrammerne og vindueskarmene med en kost eller støvsuger. Brug derefter en fugtig klud til at tørre vinduernes rammer, hjørner og kanter af for at fjerne støv og spindelvæv.

Rengør dine vinduer

Når dine rammer er rene, er det tid til at begynde at rengøre dine vinduer. Fyld et kar eller en spand med varmt sæbevand (bland opvaskemiddel eller eddike i vandet) og dyp din skrubber eller svamp i det. Skrub hver side af glasset i cirkler, indtil det er rent. Brug en op- og nedadgående bevægelse på genstridige pletter eller snavs.

Til sidst skal du bruge din skraber og fnugfri klude til at tørre vinduerne og fjerne eventuelle resterende striber. Hvis du har særligt hårdnakket snavs eller skidt, kan du bruge en kommerciel vinduesrens til at få det væk.

Gentag denne proces for alle dine vinduer, både indendørs og udendørs, indtil de er helt rene og fri for striber. Med regelmæssig rengøring kan du holde dine vinduer i god stand hele året rundt! Glem ikke at slutte af med at tørre rammene af igen med en fugtig klud.

Hyr en vinduespudser

Hvis du ikke har tid, tålmodighed eller værktøj til at rengøre dine vinduer selv, kan du altid hyre en vinduespudser i stedet. Professionelle vinduespudsere har alle de nødvendige værktøjer og materialer til at få dine vinduer til at se pletfri ud på ingen tid. Thagaards Rengøring tilbyder professionel vinduespudsning nær Skive. De de bedste teknikker og løsninger til rengøring af forskellige typer glas – så du kan være sikker på, at dine vinduer vil se bedre ud end nogensinde før!

You May Also Like

About the Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *